Fråga:
Kan jag som privatperson handla hos er?
Svar:
I dagsläget säljer vi bara våra produkter till återförsäljare. Som privatperson får du helt enkelt ta del av våra produkter via någon av våra fantastiska kunder.
Fråga:
Vad är pastrami?
Svar:
Pastrami är kött som saltats, kryddas och röks lätt. I vår kryddblandning ingår till exempel vitlök, svartpeppar, mejram och basilika. Enligt den ursprungliga rumänska traditionen användes lammkött eller gås. Trots att pastrami i svenska affärer oftast är griskött, så har detta aldrig använts som “officiell” pastrami. Rätten är judisk i härkomst, och fläskkött är inte kosher. I USA är görs nötköttspastrami vanligtvis av bringa. Det finns även pastrami av kalkon och kotlett i Chark Foods sortiment.
Fråga:
Kan Jag frysa in kött från er, för senare bruk?
Svar:
Det går utmärkt! Tänk dock på att tina upp köttet, i kylskåp innan servering. På så vis tinar du upp köttet långsamt och bevarar så mycket textur och smak som möjligt.
Fråga:
Jag ska göra en buffé med rostbiff, kalkonbröst och pastrami. Hur mycket ungefär går det åt per person? Hur skall Jag räkna?
Svar:
Det beror lite på vem du ska servera. Enligt vår erfarenhet äter till exempel ungdomar mycket mer än äldre och barn. Men mellan tummen och pekfingret brukar ungefär 100 g per person räcka och bli över.
Fråga:
Hur många skivor är det i era förpackningar?
Svar:
Eftersom köttbitar sällan ser exakt likadana ut är det svårt at ge en exakt siffra. Men räkna på c:a 4–5 skivor per centimeter.
Fråga:
Hur länge håller ett öppnat paket av er grillade rostbiff?
Svar:
Vår rostbiff grillas till medium/medium rare och klarar därför 2–3 dagar i ett kallt kylskåp. Självklart kan du frysa in den och då gärna i flera små förpackningar så du kan tina upp så mycket du behöver åt gången. Och tänk på att alltid tina upp den långsamt i kylskåp.