6 portioner
Ingredienser
Pasta till 6 portioner, till exempel tagliatelle
1 kg fläskfilé
2 hg parmaskinka
20 körsbärstomater
2 nävar ruccola
0,5 dl cashewnötter
smör till stekning
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Pesto
1 kruka basilika
2 dl parmesanost, grovriven
2 dl cashewnötter
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
Peppar efter smak
Salt efter smak
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden fläskfilén i smör. Salta och peppra.
Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några hela blad av basilikan och lite parmesanost till servering. Finhacka eller pressa ner vitlöken och avsluta med att röra i matlagningsgrädden. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Både parmesanosten och nötterna är salta – var försiktig så att det inte blir för mycket. Värm peston i en kastrull före servering.
Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston. Blanda runt och lägg på kött, skinka, tomater i halvor och sallat. Strö över grovt hackade cashewnötter och lite grovriven eller hyvlad parmesan. Avsluta gärna med några hela, fina basilikablad som dekoration.