
[antal] portioner
Ingredienser
100 g Glasnudlar
2 morötter
0.5 Gurka
1 Röd Paprika
1/3 Salladshuvud (isberg)
250 g Skivad rostbiff
2 dl Saltade cashewnötter
70 g Salladslök
1 dl Koriander – färsk
1 msk Sesamfrö
Dressing
1.5 klyftor Vitlök
2 msk Färsk ingefära
1 Röd chili
2 msk Fisksås – asiatisk
1 tsk Flytande honung
2 msk Lime
2 msk Risvinäger
2 msk Rapsolja
2 msk Vatten
1 tsk Sesamolja
½ kruka Koriander
1 krm Salt Fint
Gör så här:
Dressingen: Lägg finhackad vitlök och riven ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja. Tillsätt hackad koriander. Låt stå en stund.
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten. Strimla köttet. Skala och strimla morötterna. Strimla gurka, paprika och sallad. Skiva salladslöken. Blanda ihop allt och häll över dressingen. Strö över cashewnötter, koriander och sesamfrön.