• Hem
  • Produkter
    • Tilläggstjänster
    • Offertförfrågan
  • Större återförsäljare. Art Nr.
    • Axfood
    • Martin & Servera
    • Svensk Cater
  • Frågor och svar
  • Recept
  • Om oss
    • Ansvariga medarbetare
    • Miljö
    • Historia
  • Nyheter
  • Kontakt

Charkfood

Kötthantverk i generationer

  • Om oss
    • Ansvariga medarbetare
    • Miljö
    • Historia
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Hem
  • Produkter
    • Tilläggstjänster
    • Offertförfrågan
  • Större återförsäljare. Art Nr.
    • Axfood
    • Martin & Servera
    • Svensk Cater
  • Frågor och svar
  • Recept

Fläskfilé med pasta och krämig pesto

6 portioner

Ingredienser

Pasta till 6 portioner, till exempel tagliatelle
1 kg fläskfilé
2 hg parmaskinka
20 körsbärstomater
2 nävar ruccola
0,5 dl cashewnötter
smör till stekning
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Pesto
1 kruka basilika
2 dl parmesanost, grovriven
2 dl cashewnötter
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
Peppar efter smak
Salt efter smak

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden fläskfilén i smör. Salta och peppra.

Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några hela blad av basilikan och lite parmesanost till servering. Finhacka eller pressa ner vitlöken och avsluta med att röra i matlagningsgrädden. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Både parmesanosten och nötterna är salta – var försiktig så att det inte blir för mycket. Värm peston i en kastrull före servering.

Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston. Blanda runt och lägg på kött, skinka, tomater i halvor och sallat. Strö över grovt hackade cashewnötter och lite grovriven eller hyvlad parmesan. Avsluta gärna med några hela, fina basilikablad som dekoration.

Adress

Svarvarvägen 6A

142 50 Skogås

Öppettider:
Mån – tors: 06.30 – 16.00.
Fre : 06.30 – 12.00.

Kontakt

08-600 40 30
Fax: 08 - 600 40 94
per@charkfood.se

Copyright © 2025 · iGoMoon Website · Log in